Loading...

Radionica: osnove masaže za pse

Centar za rehabilitaciju konja i kućnih ljubimaca

organizira radionicu:

MASAŽA ZA PSE – osnove

Radionica: Osnove masaže za pse

Masaža je najstariji oblik terapije koja blagotvorno djeluje na cijelo tijelo; poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, opušta mišiće, smanjuje bolnost u zglobovima, ,povećava pokretljivost regulira probavu i stimulira imunološki sustav. Naročito je važna i učinkovita kod pasa koji imaju probleme sa kretanjem zbog bolesti ili ozljeda kralježnice, dispalzije kukova i lakta, artritisa koljena. Nezaobilazna je kao dio oporavka nakon ortopedskih zahvata ili moždanog udara.

Radionica je  namijenjena vlasnicima svih dobnih  kategorija pasa; štencima i plahim psima da se naviknu na dodir, odraslim psima za održavanje dobrog zdravlja, a seniorima za podizanje vitalnosti. Radionica je koncipirana na jednostavan ali stručan način, da kroz teoriju i praksu svaki polaznik savlada osnovna znanja i vještine kako bi svom psu mogli pružiti osnovni tretman masaže.

 Sadržaj radionice :

  • Osnove anatomije i fiziologije lokomotornog sustava pasa
  • Indikacije i kontraindikacije za masažu
  • Tehnike masaže – teorija i praksa

Subota 21.9.2019. od 10 do 16 sati,  teorija i vježbanje na “ manekenima“

Mjesto održavanja: Centar Equus vitalis, Vinogradarski put 5, Dugo Selo

Voditelj radionice: Deana Basar dr.vet.med

Prijave se primaju do četvrtka 25.10. na equus-vitalis@net.hr ili 091/1648525. Broj polaznika je ograničen.

Napomena: Donijeti sa sobom prostirku za rad na podu i debele čarape ili papuče, te udobnu odjeću. U pauzama je osigurano osvježenje ( kava, čaj, sokovi, voće).

Moguć je i dolazak sa vlastitim psom, ali samo uz prethodni dogovor i odobrenje voditelja radionice.

U pripremi je i radionica Masaža za sportske pse, gdje je naglasak na zagrijavanju prije treninga, hlađenju i istezanju nakon napora u svrhu sprječavanja ozljeda. Uvjet je prisustvovanje na radionici Osnove masaže za pse.